Skocz do zawartości

Redakcja San News - Artykuł ,,Prawdziwe piekło w Halloween''

eazi_
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1122593149_sannews.png.8d0e4c9906751033a279dd51f1064baa.png

Witajcie wszyscy czytający artykuł poniżej przedstawiony. Starszy Redaktor eazi_ przedstawi wam porwanie z zabójstwem w obchodzony dzień ''Halloween''
Życzę miłego czytania. Liczę na dobry odbiór artykułu.

Pewien nastolatek pewnego wieczoru oznajmił rodzicom, że przebiera się w Halloween i idzie obchodzić zwyczaj. Jego rodzice nie byli zbytnio ucieszeni tym faktem, gdyż są oni wiernymi katolikami. Co to Halloween? Halloween to zwyczaj nie obchodzony przez katolików, głównym symbolem tego zwyczaju jest dynia ze światłem
w środku. Rodzice nastolatka uznali, że nie zgodzą się na to, gdyż ich rodzina w większości nie obchodzi takiego zwyczaju. Nadszedł ten dzień, gdzie wszyscy wychodzą na ulice pukają do domów i mówią słynne ''Cukierek, albo psikus''. Nastolatek uciekł z domu bez wiedzy rodziców. Z miasteczka Las Baranncas swoim nowym rowerem od rodziców (zapamiętajcie ten rower, bo to będzie klucz w tej sprawie) udał się do Fort Carson, gdzie zaczął swoją zabawę. Chłopak dodał na media społecznościowe zdjęcie ze swojego wypadu w Halloween.

Poniżej przedstawiam selfie chłopaka:

mta-screen_2024-10-26_15-22-04.thumb.png.4db81f84fa69952551216bd8b283ec83.png

Od tamtego zdjęcia z nastolatkiem kontaktu nie miał nikt, czy to znajomi, czy rodzina. Rodzice nastolatka dzwonili po znajomych, którzy pokazali im owe zdjęcie. Rodzice uznali, że zbuntowany nastolatek za niedługo wróci, gdyż pewnie zatrzymał się, w jakimś innym mieście obchodząc ten zwyczaj. Na następny dzień rodzice znowu dzwonili po znajomych chłopaka, lecz z dalej nikt z nim nie miał, jakiegokolwiek kontaktu od tego zdjęcia. Rodzice od razu ruszyli na komisariat zgłosić zaginięcie. Policjanci przyjęli wezwanie i zaczęli działać. Po godzinie rodzice chłopaka otrzymali telefon od policji, że namierzyli ostatnią lokalizacje telefonu nastolatka. Okazało się, że telefon znajdował się na autostradzie pomiędzy Las Venturas, a Los Santos. Oprócz telefonu leżała tam maska dyni, którą w Halloween nałożoną miał nastolatek. Na masce nastolatka odnaleziono odciski palców Lucasa D. Policjanci od razu ruszyli w miejsce jego zamieszkania. Okazało się, że był tam już jeden patrol policji przesłuchując Lucasa, gdyż mieszkał on w domu, przy którym nastolatek zrobił sobie selfie. Policjanci wchodząc do mieszkania zobaczyli zakutego Lucasa
i czternastoletnią letnią dziewczynkę przetrzymywaną w jego mieszkaniu. Dziewczynka powiedziała, że mężczyzna porwał ją ciemnym wieczorem, gdy ona chciała tylko miło spędzić Halloween pytając Lucasa ''Cukierek, albo psikus''. Po dziewczynkę od razu przyjechał psycholog policyjny dla dzieci, oraz jej rodzice. Policjanci, którzy zajmowali się zaginięciem nastolatka od razu zapytali o niego. Policjanci również zobaczyli, że w domu leży rower zaginionego.
Lucas powiedział tylko dwa słowa ''Straż, zwłoki'' Nic więcej nie chciał mówić i od razu wzięli
go na komisariat. Psy tropiące, 4 jednostki policji, oraz straż pożarna zaczęła szukać śladów przy JRG#2 W Las Baranncas. Po paru godzinnych poszukiwaniach nic nie znaleźli. Strażacy z JRG#1 W Los Santos zgłosili policji, że na myjni obok koszar z pracownikami stacji odnaleźli zwłoki. Policjanci od razu złączyli kropki i ruszyli na miejsce zdarzenia. Po przyjeździe od razu rozpoznali, że to zwłoki młodego chłopaka zaginionego w Halloween. Zapytacie, jak strażacy z pracownikami stacji odkryli zwłoki? Już wam opowiadam.. Myjnia była nie czynna z powodu awarii prądu, nie działały również kamery. Strażacy poczuli mocny smród wychodzący od strony stacji, ruszyli więc do pracowników i zapytali o co chodzi. Szukając powodu smrodu odnaleźli, że w myjni powieszone na suficie (związane) zostały zwłoki. Od razu strażacy ruszyli, aby uwolnić zwłoki i położyć na ziemie. Na zwłokach widniały trzy ślady wbicia narzędzia ostrego w brzuch oraz podcięte gardło.

Poniżej przedstawiam zdjęcie znalezionych zwłok:

mta-screen_2024-10-26_15-29-50.thumb.png.9e29c939983b1d79164eac9178916a39.png

Zapytacie co grozi mordercy.. Morderca za zabójstwo + porwanie może dostać nawet do 40 lat. Po analizie morderca był świadomy tego co robi. Morderca powiedział policjantom, że gdyby przyjechali trochę później nie byłoby i dziewczynki.

Poniżej przedstawiam zdjęcie mordercy pod aresztem:

mta-screen_2024-10-26_15-26-29.thumb.png.f7a0efe8b67fc337ec1028d755dbe264.png

Poniżej przedstawiam wywiad z policjantem zajmującym się sprawą:

Starszy Redaktor eazi_: Uszanowanie, Starszy Redaktor eazi_ z Redakcji SanNews - kłaniam się!

Starszy Redaktor eazi_: pokazuje legitymację Redaktorską.

Starszy Redaktor eazi_: Czy zgodziłbyś się, abym zadał kilka pytań na temat ostatniej sprawy z morderstwem i porwaniem?

Funkcjonariusz policji: Czołem, z tej strony Detective z S.A Police Department. Jasne, mogę udzielić kilku odpowiedzi.

Starszy Redaktor eazi_: Dobrze, a więc na początku zapytam, czy morderca był kiedyś notowany w bazie danych?

Funkcjonariusz policji: Nie, nie. Oskarżony nigdy nie był w bazie danych. Osobiście zdziwiłem się, że taka osoba z małego miasteczka nigdy nie notowana jest zdolna do zrobienia takiej krzywdy drugiej osobie.

Starszy Redaktor eazi_: Rozumiem, to mocno dziwne. Kolejnym moim pytaniem będzie dotyczyło ogólnie takich spraw, a więc Czy dużo wpływa zgłoszeń na temat ''zaginięć, porwań, morderstw'' czy to jednak mało spotykane sytuacje?

Funkcjonariusz policji: Dostajemy zazwyczaj mnóstwo zgłoszeń o zaginięciach w szczególności dzieci. Jest to jedno ze zgłoszeń, w których od razu ruszamy do działania.

Starszy Redaktor eazi_: Smutno mi, gdy słyszę o takim, czymś. Kolejnym moim pytaniem jest, jak czuje się dziewczynka, która również została porwana przez mordercę?

Funkcjonariusz policji: Dziewczynką zajmuje się psycholog. Nie łatwo jest się od razu opanować po takich przeżyciach, czy to w tak młodym wieku, czy w starszym.

Starszy Redaktor eazi_: Dobrze, dziękuje za krótki wywiad. To tyle ode mnie. Życzę miłej służby.

Funkcjonariusz policji: Dziękuje również.

Poniżej przedstawiam wywiad z matką nastolatka:

Starszy Redaktor eazi_: Uszanowanie, Starszy Redaktor eazi_ z Redakcji SanNews - kłaniam się!

Starszy Redaktor eazi_: pokazuje legitymację Redaktorską.

Starszy Redaktor eazi_: Czy zgodziłabyś się, abym zadał kilka pytań na temat morderstwa pani syna?

Matka nastolatka: Nie mam chęci o tym rozmawiać, ale niech już będzie odpowiem na kilka pytań.

Starszy Redaktor eazi_: Zaczynając, jak pani się czuje, czy pogodziła się pani już ze stratą tak ważnej osoby?

Matka nastolatka: Będzie mi brakowało mojego oczka w głowie, od początku z mężem byłam przeciw temu, aby on obchodził ten nienormalny zwyczaj. Nie pogodziłam się nadal z jego śmiercią. Odszedł w tak młodym wieku przez głupotę.

Starszy Redaktor eazi_: Jeżeli mogłaby pani cofnąć czas, gdy pani syn uciekł, co pani by zrobiła?

Matka nastolatka: Dopilnowałabym tego, aby nie mógł wyjść z tego cholernego mieszkania. Popełniliśmy wielki błąd nie patrząc, czy jest on w domu.

Starszy Redaktor eazi_: Z tego co wiem nie chciała się pani zgodzić, aby obchodził ten zwyczaj. Co było tego powodem?

Matka nastolatka: Jestem katolikiem, jak i mój mąż to dla mnie coś co nie powinno mieć miejsca na świecie. 

Starszy Redaktor eazi_: Rozumiem to tyle ode mnie. Nie zajmuje więcej czasu. Przesyłam najszczersze kondolencje od całej redakcji.

Matka nastolatka: Dziękuje miłego dnia.

A teraz przestroga dla was.. Nigdy nie uciekajcie z domu, czy nie idźcie ciemną nocą przez ulice bez towarzystwa. Zapewnijcie sobie środki samoobrony. Nie popełniajcie głupich błędów, które świadczą o waszym życiu. Pamiętajcie, że życie własne jest najważniejsze. 

Dziękuje za przeczytanie mojego artykułu. Zachęcam do pozostawienia czegoś po sobie pod nim, jeżeli wam się spodobał. Życzę wszystkim miłego dnia oraz przyjemnego spędzania czasu podczas eventu Halloween na naszym serwerze. 
Buziaki.

Artykuł przygotowany przez:

Starszy Redaktor eazi_

Edytowane przez eazi_
  • Like 11
  • Haha 1

• Aleks_ podpiął/eła i promował(a) ten temat
  • Aleks_ odpiął/ęła i przestał(a) promować ten temat
  • Aleks_ odpiął/ęła i przestał(a) promować ten temat
  • 2 miesiące temu...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą Polityka prywatności.