Pawelek Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) Frakcja do której należy oskarżony : Biznes Fabryka Aut. Nick osoby oskarżonej : @Izaa93 Powód : Wczorajszego pięknego wieczoru spytałem na discordzie biznesu, czy za wyzwiska są dwa, czy jeden minus. Dostałem odpowiedz, że jeden, a więc postanowiłem napisać ładną i treściwą wiązankę słów w stronę jednego ze stażystów. Po napisaniu zostałem ukarany dwoma minusami za "Obraza i wulgaryzmy" - zgadzam się z tą karą w 100%. Po tym zostałem zapytany, czy chce wykupić te dwa minusy. Jak dla mnie śmieszne zachowanie, bo na spotkaniu zostałem poinformowany, że dwa minusy=lota. Uważam, że Pani Izabella wykorzystuje to, żeby pozyskać korzyści majątkowe. Drugą sprawą jest sytuacja w której pewna osoba na off-topicu odniosła się w sposób wulgarny. Napisałem wtedy do szanownej Pani, żeby tamtej osobie też wpisała minusa, bo ja dostałem również za to samo(wszyscy są w końcu równi). Zostałem wyśmiany za to i owa osoba nie otrzymała minusa - faworyzacja. Najciekawszym faktem jest to, że wcześniej wymieniona księżniczka dzień wcześniej napisała na kanale, że jest zakaz wyzwisk w stronę swoich kolegów z fabryki i grozi za to minus nawet jeśli jest to dla zabawy. Wczorajszego dnia wchodząc na off-topic zobaczyłem jak liderka wyzywa pracownika(Zasady chyba powinny obowiązywać WSZYSTKICH). Na sam koniec zostałem nazwany toksyczną osobom(przez Ize), a jak dobrze pamiętałem, to właśnie ona miała skargę za wyzwiska itp, więc napisałem, że jest hipokrytką. Po tym określeniu dostałem 3 minusa za "obrazę zarządu", więc tutaj mam do wszystkich czytelników jak i do GKF pytanie - od kiedy "hipokrytka", to obraza?. Ciekawi mnie również fakt, dlaczego na discordzie zostałem wyrzucony za posiadanie trzech minusów(trzeci za napisanie hipokrytka), a na ogłoszeniach forum za posiadanie dwóch minusów??? Dowody : Wszystko znajduję sie na discordzie fabryki. Oczekiwania : Wydalenie. Edytowane 10 Listopada 2021 przez Pawelek 7 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjay31 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 1. Na wykupienie minusów przed wyrzuceniem masz 24h, jest to taki gest z naszej strony, żeby nie stracić szansy na posadę w fabryce pomimo minusów, nie trzeba ich wykupywać, wtedy po prostu pozostaje wydalenie z biznesu. 2. Wyzwałeś Zastępcę Dyrektora a nie Stażystę. 3. Zachowywałeś się arogancko i toksycznie względem zarządu i reszty pracowników, popieram decyzję Izy w tej sprawie. Twoje wiadomości na discordzie działają jako argument przeciwko tobie, więc mogę tylko pogratulować kultury i dobrych manier. GKF na szczęście ma do wszystkiego dostęp i widzi za co zostałeś wyrzucony. 2 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) 5 minut temu, jjay31 napisał: 1. Na wykupienie minusów przed wyrzuceniem masz 24h, jest to taki gest z naszej strony, żeby nie stracić szansy na posadę w fabryce pomimo minusów, nie trzeba ich wykupywać, wtedy po prostu pozostaje wydalenie z biznesu. 2. Wyzwałeś Zastępcę Dyrektora a nie Stażystę. 3. Zachowywałeś się arogancko i toksycznie względem zarządu i reszty pracowników, popieram decyzję Izy w tej sprawie. Twoje wiadomości na discordzie działają jako argument przeciwko tobie, więc mogę tylko pogratulować kultury i dobrych manier. GKF na szczęście ma do wszystkiego dostęp i widzi za co zostałeś wyrzucony. 0. Nie zostałeś wspomniany w skardze, więc adwokata nie potrzeba. 1. Gdzie jest to wspomniane w regulaminie, albo gdzie indziej? Wydaje mi się, że księżniczka chce tylko zarobić. 2. Nie ma znaczenia stażysta=zastępca dyrektora, bo nie ważne kogo wyzywam - minus się należy. 3. W którym miejscu zachowałem się toksycznie i arogancko względem zarządu i pracowników. Oprócz tej sytuacji za która dostałem minusa. Edytowane 10 Listopada 2021 przez Pawelek 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ItzPawii Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 kruciutko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izaa93 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) Dwa minusy oznaczają degradację i to masz napisane w regulaminie który też raczej czytałeś na głos na spotkaniu, co innego jeżeli masz Stażystę- niższej rangi nie ma więc logiczne że zostaniesz wyrzucony. To jest nasza dobra wola że pytamy się Ciebie grzecznie czy wykupisz minusy bo w sumie nie musimy tego robić- co oznacza że możemy Cie wyrzucić gdyż to Ty sam powinieneś powiedzieć że minusy wykupisz wtedy i wtedy. 1 godzinę temu, Pawelek napisał: 0. Nie zostałeś wspomniany w skardze, więc adwokata nie potrzeba. Zawsze to ja go mogę poprosić o wypowiedź jak tak Cię to boli. 1 godzinę temu, Pawelek napisał: 3. W którym miejscu zachowałem się toksycznie i arogancko względem zarządu i pracowników. Oprócz tej sytuacji za która dostałem minusa. może tutaj albo tutaj 1 godzinę temu, Pawelek napisał: Drugą sprawą jest sytuacja w której pewna osoba na off-topicu odniosła się w sposób wulgarny. Napisałem wtedy do szanownej Pani, żeby tamtej osobie też wpisała minusa, bo ja dostałem również za to samo(wszyscy są w końcu równi). Kaczorowskyyy z tego co raczej wszyscy to czytający na discordzie pisał to o sobie , to on ,,miał wyjebane jajca" - na kogo i na co nie określił więc też nikogo nie obraził Twoje odzywki tutaj można odebrać jako ową arogancję. Tak jak wspomniałam wyżej byłeś na randze stażysta więc wcale nie musiałam czekać aż wykupisz te dwa minusy i mogłam Cię wyrzucić. co do obrazy mnie, nawet mnie nie znasz a używasz wobec mnie słów, które mogą - bo tego, czy nie, nie wiesz wv 100%- mnie obrazić, jakkolwiek być mnie wtedy nie nazwał różnie mogę to odebrać. Edytowane 10 Listopada 2021 przez Izaa93 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 8 minut temu, Izaa93 napisał: Dwa minusy oznaczają degradację i to masz napisane w regulaminie który też raczej czytałeś na głos na spotkaniu, co innego jeżeli masz Stażystę- niższej rangi nie ma więc logiczne że zostaniesz wyrzucony. To jest nasza dobra wola że pytamy się Ciebie grzecznie czy wykupisz minusy bo w sumie nie musimy tego robić- co oznacza że możemy Cie wyrzucić gdyż to Ty sam powinieneś powiedzieć że minusy wykupisz wtedy i wtedy. Zacznij może używać swojego mózgu, bo ja wcale nie płaczę tutaj o lote. 9 minut temu, Izaa93 napisał: może tutaj albo tutaj gdzie tutaj widzisz toksyczność? chyba znasz inne znaczenie tego słowa - bledne 9 minut temu, Izaa93 napisał: Kaczorowskyyy z tego co raczej wszyscy to czytający na discordzie pisał to o sobie , to on ,,miał wyjebane jajca" - na kogo i na co nie określił więc też nikogo nie obraził Jeśli chcesz, to udzielę Ci korepetycji z czytania ze zrozumieniem. Napisałem w skardze jasno, że powinien dostać minusa za WULGARYZYMY nie za obrazę. 10 minut temu, Izaa93 napisał: co do obrazy mnie, nawet mnie nie znasz Nie muszę cię Cię znać, żeby wyrobić sobie o Tobie zdanie. 12 minut temu, Izaa93 napisał: a używasz wobec mnie słów, które mogą - bo tego, czy nie, nie wiesz wv 100%- mnie obrazić, jakkolwiek być mnie wtedy nie nazwał różnie mogę to odebrać. Nie interesuje mnie co ty uważasz za obraze, a co nie. Użyłem słowa powszechnie nie uznanego za obraźliwe, więc nie miałaś prawa wpisać mi za to minusa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izaa93 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Aha, Ty tutaj prezentujesz teraz taki ,,wysoki poziom", a tymczasem chwilę po tym jak Cie wywaliłam Straszyć to możesz zwierzątko domowe że go nie nakarmisz 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjay31 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) 10 minut temu, Pawelek napisał: Zacznij może używać swojego mózgu, bo ja wcale nie płaczę tutaj o lote. To w takim razie o co płaczesz jak nie o lotę? Mieliśmy prawo poinformować Cię o możliwości wykupienia minusa, do czego przyczepiłeś się wyżej. To tylko i wyłącznie pójście wam na rękę. 10 minut temu, Pawelek napisał: gdzie tutaj widzisz toksyczność? chyba znasz inne znaczenie tego słowa - bledne Odmawiasz wykonywania poleceń zarządu w sposób arogancki. Znajdą się jednak fragmenty bardziej toksycznej mowy, np tutaj: Edytowane 10 Listopada 2021 przez jjay31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) 7 minut temu, Izaa93 napisał: Aha, Ty tutaj prezentujesz teraz taki ,,wysoki poziom", a tymczasem chwilę po tym jak Cie wywaliłam Straszyć to możesz zwierzątko domowe że go nie nakarmisz 😄 Kończą się argumenty... No szkoda, że jesteś aż tak słabym przeciwnikiem gl 5 minut temu, jjay31 napisał: To w takim razie o co płaczesz jak nie o lotę? Mieliśmy prawo poinformować Cię o możliwości wykupienia minusa, do czego przyczepiłeś się wyżej. To tylko i wyłącznie pójście wam na rękę. Zgodziłem się na wykup minusów, to dlaczego zostałem wyrzucony? 5 minut temu, jjay31 napisał: Odmawiasz wykonywania poleceń zarządu w sposób arogancki. Znajdą się jednak fragmenty bardziej toksycznej mowy, np tutaj: Widzę, że w tej fabryce, to każdy z was walił lote z Polskiego. Napisałem Ci wyżej, żebyś mi podał przykłady gdzie byłem toksyczny oprócz tej sytuacji za którą dostałem minusa, a Ty mi dajesz z tego ss'a XDDD 5 minut temu, jjay31 napisał: Żadna z wypowiedzi oprócz tej co wspomniałem wyżej nie jest toksyczna. @jjay31 Jeszcze jedno pytanie do Ciebie. Dlaczego wynosisz rozmowy z chatu fabryki? Nikt nie poprosił Cię o wysyłanie screenów, więc robisz rzeczy niezgodne z regulaminem. Edytowane 10 Listopada 2021 przez Pawelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izaa93 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 7 minut temu, Pawelek napisał: Kończą się argumenty... No szkoda, że jesteś aż tak słabym przeciwnikiem gl no za to Ty pokazałeś tutaj już wczoraj na pm bardzo mocny argument. 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo_MF Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Kolega przynajmniej ma argument, a ty jedynie co masz to potęznego spella bekania i ogłuszasz myślenie innych 2 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 1 minutę temu, Izaa93 napisał: no za to Ty pokazałeś tutaj już wczoraj na pm bardzo mocny argument. 😄 To tutaj, czy już wczoraj pokazałem swój mocny argument, bo się trochę pogubiłem 😧 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjay31 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 5 minut temu, Pawelek napisał: Zgodziłem się na wykup minusów, to dlaczego zostałem wyrzucony? Za to, że wykup minusów to PRZYWILEJ, nadal nie poprawiłeś swojego zachowania pomimo wielokrotnych upomnień i nie miałeś zamiaru się poprawić, nikt nie będzie trzymał osób toksycznych w biznesie na siłę. 5 minut temu, Pawelek napisał: Żadna z wypowiedzi oprócz tej co wspomniałem wyżej nie jest toksyczna. Mhm, no to mamy inne pojęcie toksyczności w takim razie, odzywki typu "włącz myślenie" albo "no i o co sapiesz" są nie na miejscu w kierunku zarządu, zwłaszcza na stanowisku Stażysty na okresie próbnym. Dodam tylko, że za odzywkę "to ch*j ci w pizde frajerze j**any rozjebusie" mogliśmy wyrzucić cię z miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) Bardzo dobrze, że odpowiadacie na moje zarzuty, ale miło by było jakbyście odpowiadali na wszystkie 😧 Nadal czekam na odpowiedź: 1. Dlaczego jak ja zostałem ukarany za wulgaryzmy na off-topic, a gość co napisał ,,wyj3bane jajca" nie dostał. 2. Dlaczego Izaa93 nie ukarałaś sama siebie, za wyzwiska(nawet jeśli było to dla zabawy), bo sama napisałaś na kanale, że takie zachowania będą karane. 3. Dlaczego na forum pisze, że zostałem wyrzucony za dwa minusy, a na discordzie, że za trzy? Edytowane 10 Listopada 2021 przez Pawelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izaa93 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 1 minutę temu, Pawelek napisał: 3. Dlaczego na forum pisze, że zostałem wyrzucony za dwa minusy, a na discordzie, że za trzy? Bo trzeciego nie zdążyłam wpisać za to wpisałam to: Pracownik @Pawelek zostaje wydalony z szeregów Fabryki za otrzymanie 2 minusów na randze Stażysta, oraz za lekceważenie poleceń zarządu i toksyczne zachowanie względem innych. 2 minuty temu, Pawelek napisał: 2. Dlaczego Izaa93 nie ukarałaś sama siebie, za wyzwiska(nawet jeśli było to dla zabawy), bo sama napisałaś na kanale, że takie zachowania będą karane. Bo żadnego wyzwiska nie użyłam 3 minuty temu, Pawelek napisał: 1. Dlaczego jak ja zostałem ukarany za wulgaryzmy na off-topic, a gość co napisał ,,wyj3bane jajca" nie dostał. Na to Ci już odpowiedziałam... kto tu czyta ze zrozumieniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 1 minutę temu, Izaa93 napisał: Bo żadnego wyzwiska nie użyłam Jesteś pewna, że nikogo nie zwyzywałaś na off-topicu? 1 minutę temu, Izaa93 napisał: Na to Ci już odpowiedziałam... kto tu czyta ze zrozumieniem... 47 minut temu, Izaa93 napisał: Kaczorowskyyy z tego co raczej wszyscy to czytający na discordzie pisał to o sobie , to on ,,miał wyjebane jajca" - na kogo i na co nie określił więc też nikogo nie obraził Nie wiem czy wiesz, ale wulgaryzmy, to nie jest to samo co wyzwiska jak cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zarząd Inder00 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zarząd Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enski Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) Edytowane 10 Listopada 2021 przez enski 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Moja armia przybyła, @Izaa93 pakuj walize 4 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izaa93 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 2 godziny temu, Pawelek napisał: @jjay31 Jeszcze jedno pytanie do Ciebie. Dlaczego wynosisz rozmowy z chatu fabryki? Nikt nie poprosił Cię o wysyłanie screenów, więc robisz rzeczy niezgodne z regulaminem. W przypadku skargi na zarząd nikt nam raczej nie zabrania i nie zabraniał używać wycinek rozmów dotyczących samego oskarżyciela jako dowodów przeciwko niemu, bynajmniej do tej pory o tym nie słyszałam, mamy więc do tego prawo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IgiGangus Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 czekam na rozstrzygnięcie sytuacji pijonc tyskie i jedzonc pitce 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smallspy. Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi