Skocz do zawartości

Skarga na Kenzzi oskarżony przez Vektus.

amadeusz232323
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój Nick na serwerze: Vektus.

Nick funkcjonariusza: Kenzzi

Data i godzina zdarzenia: 09.10.2025 / 23:15 (+/-)

Opis sytuacji: Sytuacja wygląda następująco ok. godziny 21 "Kenzzi" rozpoczął pościg wraz z kolegą za mną. Nie chciało mi się odgrywać "RP", a więc status miałem wyłączony od pierwszej sekundy pościgu. Po upływie 5 - 7 minut odpaliłem deluxo i uciekłem. Przez kolejne 2 godziny jeździłem/pracowałem. Postanowiłem, że gdy już nikt nie prowadzi za mną pościgu to zrobie szybkiego reconect'a (mozna sprawdzic logi), zrobiłem reconnecta nadal mnie nikt nigdzie nie ścigał. Pojechałem obejrzeć jedną baze następnie wróciłem na przechowywalnie w LV i schowałem pojazd. Następnie funkcjonariusz Kenzzi gdy byłem na alt-tab'ie co zresztą widać na nagraniu a w grze stałem AFK podjechał, zakuł i wsadził na 60 minut.

Dowód: 

Oczekiwania względem oskarżonego: Nie jestem wyznacznikiem sprawiedliwości 😜

Coś od siebie: Moje zachowanie nie było szczytowej perfekcji, ale po to mam deluxo a pojazdach, że moge je uzyc kiedy chce i jak mi się podoba. Oczywiscie bez tego statusu (jezeli ktos patrzy na ten status). Zachowanie Kenzziego również pozostawia wiele do zyczenia. Gdzie było to mozna normalnie załatwić i tak wpis bym miał. A podjechanie i zakucie po upływie dwóch godzin zostawiam wam do oceny. 

• Like 2
  • Haha 5

Witam. Detective II Kennzzi.

Był prowadzony pościg za owym graczem — uciekał trzy razy na Deluxo. Gracz porusza się na statusie RP, a gdy zaczyna uciekać, wyłącza go w trakcie pościgu, myśląc, że status go usprawiedliwia do takich zachowań.
Podczas procedur poszukiwania, gdy zauważył zbliżające się jednostki, uciekał na Deluxo ponownie.
W momencie zakucia nie byłeś AFK, a dodatkowo mnie zwyzywałeś — czemu tego nie wstawiłeś?
Poza tym, fajnie, że dodajesz sobie takie duże odstępy godzin. Polowałem na ciebie do godziny może , dwóch już by mi się nie chciało.
Funkcjonariusz @JaquiN brał udział w działaniach.

Edytowane przez Kennzzi

Z wyjaśnień funkcjonariusza wynika, że nie zakończył działań pościgowych za oskarżycielem. W związku z powyższym po znalezieniu Ciebie, Vektus., funkcjonariusz Kennzzi miał prawo przystąpić do aresztowania. W ramach wyjaśnienia - działania pościgowe trwają do momentu, gdy osoba dowodząca danym pościgiem nie wyda polecenia o zakończeniu takowych działań, w tym wypadku działania były prowadzone, a precyzując - trwały poszukiwania. 

Jedyne, co uważam za błąd po stronie funkcjonariusza to brak wyjaśnień dla oskarżyciela w momencie zatrzymania, a także przekroczenie prędkości w czasie transportu do więzienia stanowego.

Podsumowując, meritum skargi odrzucam, jednak z uwagi na wydarzenia opisane przeze mnie powyżej - funkcjonariusz Kennzzi został ukarany rozmową dyscyplinarną, podczas której został upomniany.

Pozdrawiam,
Assistant Chief of Police deewen';.

• deeweN. zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą Polityka prywatności.