Nuke1 Opublikowano 10 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2025 (edytowane) Frakcja do której należy oskarżony :SAPD (lider) Nick osoby oskarżonej :Bary Powód : bezpodstawna lota, uprzedzenie do mojej osoby Dowody : Zaczynając. Podczas przedostatniego dnia eventu, w którym do wygrania był Mountain Bike, udało mi się zebrać wszystkie znajdźki, więc na mapce stworzonej przeze mnie woziłem konto mojej dziewczyny na którym w danym momencie grałem ja, przy okazji nie wysiadając jako kierowca, za co zostałem ukarany banem na okres 3 dni. Lekko się zdenerwowałem, więc wyłączyłem komputer i zostawiłem dziewczynie laptopa z odpalonym Jej kontem (Nuke1Base). Pograła ona jakiś czas z Serkiem i również dołączyła do relaksowania się ze mną. Jak się później okazało, również w nocy otrzymała ona bana za rzekome omijanie kary z mojej strony. To opis sytuacji serwerowej. Teraz przechodzimy do discorda. Na discordzie wpisałem otrzymanie kary serwerowej (MOJEJ kary, o karze dla mojej dziewczyny nawet nie wiedziałem). Otrzymałem minusa we frakcji SAPD za jedną, jak i drugą karę, mimo że ta za omijanie bana nie była wystawiona na konto de facto należące do mnie. Poszedłem spać i cytując Mate "wstałem jak codzień rano i się okazało że świat po**bało". Kryser, czyli osoba z tego co mi wiadomo prowadząca tabelkę minusów i plusów w SAPD, które notabene są NIEPUBLICZNE co uważam za patologie, napisał na chacie ogólnym frakcji że obydwie kary serwerowe zostały mi zdjęte. Co to oznacza dla mnie jako zwykłego zjadacza chleba? Otóż usunięcie mi minusów. Na chacie ogólnym odpisałem Kryserowi jako iż nie wiedziałem o karze za omijanie ale super ze obie są zdjęte. Otrzymałem również trzeciego minusa, z którym zgadzam się w 100% a mianowicie za nieobecność na spotkaniu i tutaj obiekcji nie posiadam. Warto dodać że o przyznaniu mi minusów NIE ZOSTAŁEM POINFORMOWANY. Podsumowując otrzymałem "lote" za karę, która była zdjęta + za karę wystawioną nie dla mnie, która i tak była zdjęta oraz za nieobecność na spotkaniu. Napisałem do Barego na discordzie, poczekałem ponad 35h na odpowiedź której, żeby było śmiesznie, nie otrzymałem do dzisiejszego dnia, a napisałem po to, gdyż z tego co wiem, a trochę się tym interesuje, rozmowa to najlepsze rozwiązanie problemu. Oczekiwania: Przywrócenie mnie do frakcji SAPD, reprymenda dla Lidera i ewentualny nadzór , wyhodowanie przez Barego jaj, aby odpisać na wiadomość prywatną. Edytowane 10 Czerwca 2025 przez Nuke1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barski Opublikowano 10 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2025 Dobry wieczór, Chief of Police Barski. Słowami wstępu chce zaznaczyć, iż skarga jest oficjalna więc - zachowajmy powagę oraz kulturę. W pierwszej kolejności przejdziemy sobie do tego że zostałeś wydalony - nie dostałeś "loty", po drugie ja osobiście nie mam żadnych uprzedzeń co do twojej persony - nie wiem skąd tą opinię wyciągnąłeś ale jest ona błędna, otrzymałeś karę serwerową - jasne, wypisałeś to na discordzie super, gdzie zostałeś ukarany minusem za to że dostałeś karę serwerową - zgodnie z wewnętrznymi ustaleniami, które mówią o tym że każdy funkcjonariusz dostający karę serwerową zostaje ukarany minusem oraz okresowym zawieszeniem. Otrzymałeś drugą karę serwerową, gdzie powinieneś to zgłosić na odpowiednim kanale do tego przeznaczonym na discordzie frakcyjnym, mówi o tym regulamin San Andreas Police Department punkt 1.12 Postanowień ogólnych - nie zrobiłeś tego więc minus był nadany słusznie, czego nikt tego nie może zanegować. Punkt tabele minusowe są prowadzone przez zarząd - każdy funkcjonariusz na każdym spotkaniu frakcyjnym jest informowany na bieżąco z tym ile ma minusów na swoim koncie, ale co możesz o tym wiedzieć jak nawet cię nie było na spotkaniu gdzie nawet nie napisałeś usprawiedliwienia co wbiło twój już trzeci gwóźdź do trumny. Kara serwerowa to kara serwerowa - a stosunkując się do twojej odpowiedzi że nie zostałeś poinformowany o minusie, nie musimy informować o tym jak komuś wstawiamy minusa - następna kwestia jest tego taka jak wspomniałem wyżej, każde spotkanie frakcyjne, odczytanie stanu minusów z ich powodami. Następna kwestia jest tego taka - jak chcesz pisać skargę rób to oficjalnie, bo zwracaniem się "wyhodowanie jaj", oraz "wstałem jak codzień rano i okazało się że świat po**bało" nie powinno mieć tu miejsca jeśli zwracasz się do Głównej Komisji Frakcyjnej. 1 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonGrasso Opublikowano 10 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2025 (edytowane) Otrzymanie kary frakcyjnej, nie ważne czy apelacja będzie zaakceptowana czy nie - wiąże się z minusem. Lider frakcji może ustąpić oraz przymknąć oko na daną sytuację lecz jest to w jego zakresie. Zgadzam się, minusy powinny zostać zanotowane na odpowiednim kanale, więc z tego powodu z Liderem zostanie przeprowadzona rozmowa. Odnośnie kary dotyczącej „omijania bana” powinieneś wstępnie wyjaśnić z osobą która nałożyła na Ciebie tę karę. Jeśli ona zaświadczy że kara była mylna, zaznaczy jako nieprawidłowa. Wtedy możesz apelować o powrót do frakcji. Jako osoba rozpatrująca tę karę, widzę trzy minusy które pozwalają liderowi na nałożenie wydalenia/degradacji członka frakcji. Edytowane 10 Czerwca 2025 przez DonGrasso Pomyliłem się, pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonGrasso Opublikowano 10 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2025 Twój temat został rozpatrzony negatywnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi